WWF is geen voorstander van canadese zeehondenjacht

14 02 2009

Het staat buiten kijf dat de Canadese zeehondenjacht een omstreden thema is. Ik denk dat je wel op mars moet leven, als je dat nog niet doorhad. Bonthandelaars doen er dan ook blijkbaar alles aan om deze massaslachting op het ijs als legitiem af te schilderen. En van wat ik kan vaststellen, deinzen deze mensen dus werkelijk voor niets terug. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze laten uitschijnen dat het Wereld Natuurfonds een voorstander is van dergelijke praktijken. Dat gaat nota bene wel erg ver!

Ik heb dan ook de moeite gedaan om het officiële standpunt van het Wereld Natuur Fonds op te zoeken. De quotes zullen voor zich spreken:

WWF is geen voorstander van de commerciële zeehondenjacht in Canada.

WWF is akkoord met dierenrechtenorganisaties dat deze praktijken ten zeerste tegen de borst stuiten. WWF wil dan ook de beweringen weerleggen dat het een voorstander zou zijn van een grootschalige commerciële exploitatie van deze zeehonden.

WWF erkent het belang van dierenwelzijnsorganisaties en hun acties tegen het dierenleed in dit gebied. Complementair aan hun werk concentreert WWF zich op zijn eigen missie: de bescherming van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving.

WWF is daarbij uitermate kritisch als het gaat om het schijnargument, dat soms door de visserij-industrie wordt gehanteerd, als zouden de zeehonden teveel vis eten en de aantallen daarom naar beneden moeten.

De volgende keer als u een voorstander van de Canadese zeehondenjacht hoort beweren dat het WWF voorstander zou zijn van dergelijke praktijken weet u dus wat te antwoorden.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: