Vragen

Welkom op mijn blog,

Waarover gaat “Neen tegen bont?”

Deze weblog handelt over alles wat te maken heeft met bont, bontproductie en het dierenleed dat wel eens vergeten wordt door fur loving fashion victims. Hier kan je een kritische stem vinden van iemand die de bonthandel met argusogen bekijkt.

Wat is er verkeerd met bont?

Als je jezelf deze vraag stelt dan ben je aan het juiste adres. Gelieve mijn weblog in het oog te houden en alles goed te lezen.

Waarom post je alleen maar over bont?

Dat doe ik niet. Ik heb een aantal blogs:

Dierenbevrijding op blogspot

Een engelstalige blog over mijn vegetarisme:

A vegetarian’s blog

Deze blog (ook engels) is ook van mij: animal rights and animal liberation

Is vlees eten niet hetzelfde als bont?

Neen natuurlijk niet. Ik ben zelf vegetariër, maar ik kan goed begrijpen waarom veel mensen vlees eten en kan daar best wel begrip voor opbrengen. Het is nu éénmaal al niet evident om vegetariër te zijn in deze maatschappij op sociaal vlak en soms ook op financieël. Om als veganist door het leven te gaan is het al helemaal niet gemakkelijk, om dan nog maar te zwijgen over het feit dat je dan B12-pillen moet nemen om geen tekort aan deze vitamine te krijgen. (Hier hebben vegetariërs in de regel echter geen last van en veganisten kunnen uiteraard ook perfect gezond zijn.)

Bont ligt echter totaal anders. Het heeft niets te maken met voeding, je gaat niet doodvallen omdat je geen bont draagt en je zal geen pillen moeten slikken. Bont is niets meer dan een modeverschijnsel dat komt en gaat. Niets meer dan dat. Het wordt dan ook tijd dat bont gaat…en nooit meer terugkomt. Ergens moeten er grenzen zijn aan wat je allemaal kan doen met dieren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: